Kotlety sojowe mielone

Potrzebne produkty:

2 kostki tofu

małe opakowanie kostki sojowej lub kawałków jak do gulaszu (można też użyć kilka suchych kotletów proteiny sojowej niemodyfikowanej)

łyżka mąki orkiszowej (niekoniecznie, ale lepiej się skleją)

przyprawy takie jak: pietruszka, koperek, sól, pieprz, sos sojowy lub jakie lubimy.

Sposób wykonania:

zalać wrzątkiem lub przez chwile zagotować, żeby zmiękła proteina sojowa (kostki, kotlety), ostudzić i odcedzić, zmielić w blenderze razem z kostkami tofu, dodać przyprawy i mąkę. Formować kotlety i smażyć na oliwce z oliwek.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: