Jabłuszkowe kanapki

Składniki:

  • 1 duże jabłko
  • 2 banany
  • 4 daktyle
  • Cynamon
  • Garść migdałów
  • Cytryna

Sposób przygotowania:

Banany obrać ze skórki i pokroić na części. Z daktyli wyjąć pestki. Można włożyć to do blendera lub jakiejś innej maszyny kuchennej, która zmiksuje nam to na jednolitą masę.

Można również zgnieść to za pomocą tłuczka do ziemniaków. Później dodać to tej masy troszeczkę cynamonu i powtórnie wymieszać.

Wcześniej zamoczone migdały obrać ze skórki i zmiksować w młynku do kawy.

Pokroić duże jabłko na plasterki i posmarować je z obu stron sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały zbyt szybko.

Na tak przygotowane plasterki jabłka nałożyć masę bananowo – daktylową, a na wierzchu położyć zmielone migdały.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: