Witariańska zupa pomidorowa na upalne dni

Składniki na 1 porcję:

2 pomidory malinowe obrane ze skórki

1 ogórek małosolny

surowy zielony groszek z kilku strąków

Sposób wykonania:

Wrzucić do blendera pomidory i ogórka, zmiksować. Przelać do miseczki, udekorować groszkiem i koperkiem. Można do zupy wrzucić trochę pokrojonej rzodkiewki lub namoczone nasiona słonecznika. Zupka jest ekspresowa w wykonaniu i daje przyjemną ochłodę w upalne dni. Jest to lekkostrawna bomba witaminowa i źródło najcenniejszej wody z niezniszczonych termicznie pomidorów.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: