Zielona sałatka z zielonym sosem

Składniki:

melon z lodówki

sałata lodowa

awokado

ogórek świeży

pomidor malinowy żeby nie było całkiem zielono

sos:

natka pietruszki

banan

cytryna

Sałatę porwać na kawałki a pozostałe składniki pokroić w kostkę. Można skropić całość sokiem z cytryny, posolić do smaku i delikatnie polać oliwą.

Natkę pietruszki kroimy drobno dolewamy odrobinę wody, sok z cytryny i rozdrabniamy blenderem do gładkiej konsystencji. Na końcu dodajemy banana żeby osłodzić sos ( powinien być słodki).Banan sprawia że  sos ma bardziej aksamitną konsystencję.

Zielony sos ( źródło żelaza i witaminy C) można podać na osobnej miseczce lub polać z boku, tak żeby można było smakować delikatny smak warzyw i owoców przerywając to wyraźnym, świeżym  aromatem natki

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: