Imbirowe żelki wegańskie

Składniki:

*5 dkg imbiru

*2- 5 łyżek fruktozy /wg smaku/

* sok z 1 cytryny

* 2 szklanki wody

* 3/4 łyżeczki agaru

Obrany i pokrojony imbir gotować z dwoma szklankami wody przez 20 min., po czym wyjąć imbir, dodać cukier, sok z cytryny i agar rozpuszczony w 50 mil. wody i jeszcze pogotować około 3 min. Następnie gorące wylać na płaski półmisek, i po wystudzeniu pokroić w kostkę.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: