Strogonow z kotletów sojowych wolnych od GMO

Składniki:

ok. 20 kotletów suchych z proteiny sojowej\

1/2 opakowania grzybków mun

2 cebule

2 papryki

4 ogórki kiszone

2 duże pomidory lub koncentrat pomidorowy

oliwa z oliwek

przyprawy w postaci soli, pieprzu, oregano, bazylii, ziela angielskiego, majeranku, liścia laurowego.

Sposób wykonania:

podsmażamy na oliwie cebulkę i dodajemy wcześniej sparzone i pokrojone grzybki mun, razem smażymy, mieszając, dodajemy pokrojoną paprykę i dalej smażymy mieszając. Osobno smażymy wcześniej namoczone we wrzątku i następnie pokrojone w paski kotlety sojowe(musimy je mieszać, bo mogą się przypalić). Zarumienione dokładamy do garnka z cebulką, grzybkami i papryką, mieszamy i dusimy dalej (w miarę potrzeby podlewamy wodą, żeby nie przywierało). Jak przyjmie to formę gulaszu i będzie miękkie, dokładamy pokrojone ogórki kiszone i pomidory (lub mały koncentrat), dokładamy przyprawy i jeszcze dusimy, dolewając wody, aby stanowiło to półpłynną potrawę. Podajemy z chlebkiem razowym domowego wypieku.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: