Wiosenna młoda kapusta według receptury babuni

Produkty:

2 kapusty młode

jarzynka

oliwa z oliwek

koperek

1 jabłko

odrobinę soku z cytryny

Sposób wykonania:

wlewamy do garnka na dno trochę oliwy, wkładamy pokrojona w kostkę młodą kapustkę i chwilę przysmażamy mieszając, dosypujemy jarzynki i dolewamy niedużo wody, aby się nie przypaliła, ale raczej gotowała we własnym sosie. Gotuje się ok. 15 minut, a na koniec dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłko i koperek i jeśli ktoś lubi, pieprz i sól do smaku, ale bez tego jest naprawdę delikatna i wiosenna. Chwile gotujemy, aby jabłko było miękkie i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: