Zupa z fasoli mung

1.Fasolkę płuczemy i moczymy kilka godzin.

2.Gotujemy do miękkości (ok.15 min.).

3.Odcedzamy.

W garnku (najlepiej z grubym dnem) smażymy na oliwie z oliwek, dodając kolejno :

a) Cebulkę pokrojoną – 2 min.

b) Czosnek zmiażdżony – 1 min.

c) Imbir świeży (lub w proszku) – 1 min.

d) Kurkuma.

e) Marchewkę utartą na grubych oczkach – 2 min.

4. Wsypujemy fasolkę.

5. Dolewamy wrzątek do gęstości w/g uznania.

6.Dodajemy wg uznania sos sojowy.

7. Gotujemy ok. 2-3 min.

8. Wyłączamy gaz i dodajemy pieprz i sok z cytryny do smaku.

Można do smaku posypać świeżą kolendrą.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: