Przepis na farsz z tofu do naleśników

1 kostka tofu

8-10 suszonych moreli/ namoczonych w gorącej wodzie/
1- 2 garstki rodzynek
1 łyżeczka skórki pomarańczowej
skórka z 1/2 cytryny sparzonej i startej na drobnej tarce
1 łyżeczka cukru waniliowego bio
sok z 1 lub 2 cytryn

Do ugotowanego na parze przez 10min, wystudzonego tofu dodać: morele zmiksowane z sokiem z cytryny, następnie namoczone rodzynki, skórkę z pomarańczy i cytryny. Wszystko wymieszać razem z cukrem waniliowym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: