Serek z nerkowców a’la topiony

10 dkg nerkowców

sok z całej cytryny

2 płatki suszonego ugotowanego pomidora (można też użyć suszonych pomidorów w oliwie)

6-8 oliwek

pieprz ziołowy

sól

woda

Nerkowce zmiksować, przełożyć do garnuszka, wlać sok z całej cytryny, dodać trochę wody i gotować stale mieszając, i dodając trochę wody, jeśli masa będzie zbyt gęsta, uważać, żeby nie przypalić. Gotować chwilę, aż masa nabierze konsystencji topionego serka. Zestawić z ognia i dodać zmiksowanego pomidora z oliwkami, i wszystko doprawić solą i pieprzem ziołowym.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: