Wegańska Kuchnia Soul

Na zdjęciu Bryant Terry, szef kuchni wegańskiej i autor książki kucharskiej  pt. „Vegan Soul Kitchen”

Bryant Terry przeszedł na dietę roślinną  w wieku 16 lat. Tak mówi o swojej młodości:

„Czy spotkaliście kiedyś weganina, który pewny siebie i świętoszkowaty, stał na podium i krzyczał? To ja byłem tym facetem. Trudno sobie wyobrazić, jak bardzo byłem nieprzyjemny.”

Pewnego razu, kiedy jego mama wróciła do domu z kurczakiem na kolację, zabrał go i pochował na podwórku.

Dzisiaj Bryant ma 36 lat i łagodniej podchodzi do życia. Pracuje jako kucharz w Oakland (Kalifornia) i napisał znakomitą książkę kucharską pt. „Vegan Soul Kitchen” (Wegańska Kuchnia Soul). Książka ta stara się przywrócić afrykańsko-amerykańskiej kuchni jej zdrowe korzenie, z dala od idei, że gotowanie Soul musi zawierać ogromne ilości wieprzowiny i tłuszczu.

http://www.oregonlive.com/foodday/index.ssf/2010/06/the_plant-based_roots_of_soulf.html

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: