Paj z rabarbaru

SKŁADNIKI na kruszonkę:

20 dkg mąki graham, ew. pół na pół z mąką pszenną

125 g masła wegańskiego, można zmniejszyć do 100 g

2 do 3 łyżek cukru

6 do 8 łodyg rabarbaru

10 dkg cukru

2 łyżki cynamonu

Sposób przygotowania

Mąkę, cukier i masło wegańskie zmiksować lub ugnieść ręką, nie wymaga specjalnego wysiłku.

Pokroić w kawałki rabarbar i wyłożyć na posmarowaną formę , następnie posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i posypać kruszonką.

Piec w temperaturze 225 stopni C  25 minut.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: