Surówka z młodej kapusty

Składniki (na 4 osoby):

nieduża główka młodej kapusty

1 łyżka musztardy słodzonej

2 łyżki zimnej wody

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

oliwa

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, przygotować sos mieszając musztardę z wodą, solą, pieprzem, posiekanym lub wyciśniętym czosnkiem. Na koniec dodać oliwę wg uznania, a następnie posolić i posypać pieprzem poszatkowaną kapustę i zalać wcześniej przygotowanym sosem. Podawać jako dodatek do gorących posiłków.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: