Kuleczki kokosowe

Składniki:

100 g masła wegańskiego

50 g cukru

2 łyżeczki cukru waniliowego

3 łyżki kakao

180 g płatków owsianych

2 łyżki mocnej kawy

wiórki kokosowe do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Zmiksować masło, cukier i cukier waniliowy ręcznie lub w blenderze. Dodać kakao, następnie płatki owsiane oraz kawę i zmiksować na jednolita masę.

Następnie formować kuleczki i obtoczyć wiórkami kokosowymi. Przed podaniem wstawić na 20 minut do lodówki.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: