Kotlety sojowe z sezamem

Składniki:

  • Kotlety sojowe- jedno opakowanie
  • Mąka
  • Sezam
  • Olej do smażenia
  • Przyprawy: sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

  • Kotlety sojowe gotować w wodzie z przyprawami , tak żeby kotlety były całkowicie zamoczone.
  • Gotować około 5 minut, aż będą miękkie; sprawdzamy widelcem, żeby nie było żadnych twardości.
  • Wyjąć kotlety z wody i odcedzić nadmiar wody , ugniatając  je lekko widelcem.
  • Mąkę wymieszać z wodą i przyprawami do konsystencji śmietany.
  • Zamaczać kotlety w masie za pomocą łyżki
  • Nakładać łyżką na rozgrzany olej na patelni.
  • Kotleciki można posypać sezamem.
  • Smażyć, aż do przyrumienienia z obu stron.
  • Z wywaru, w którym gotowały się kotlety, można zrobić zupę lub sos np. pieczarkowy.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: