Zupa z botwinki

Składniki:

  • pęczek botwinki  (z jednego pęczka botwinki wychodzi zupa dla 4 osób)
  • 1 marchewka
  • ca 1,3 l wody
  • mleko kokosowe
  • listek laurowy
  • koperek
  • sól, cukier, cytryna do smaku

Drobno pokrojoną marchewkę zaczynamy gotować jako pierwszą.

Umytą botwinkę kroimy w paski i wrzucamy do gotującej się marchewki.

Gotujemy razem 15 min., aż warzywa będą miękkie. Botwina jest delikatna, dlatego nie należy jej przegotować, ponieważ traci kolor i smak.

Dodajemy mleko kokosowe i doprawiamy cytryną, solą, cukrem.

Posypujemy zielonym koperkiem.

Wiosenna pycha.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: