Kotlety sojowe smażone

– kotlety sojowe z soi niemodyfikowanej genetycznie

– przyprawa ziołowa, sól,

– olej do smażenia

Surówka:

– kiełki pszenicy (można wyhodować samodzielnie w słoiczku przykrytym gazą)

– ogórek małosolny,

– jabłko

– majonez wegański

Przygotować surówkę: pokroić jabłko i ogórki małosolne w kostkę, dodać kiełki. Wymieszać z majonezem wegańskim.

Kotlety sojowe namoczyć we wrzątku, aż zmiękną.

Następnie posypać je mieszanką ziołową (polecam przyprawę włoską Visana) oraz solą.

Smażyć na oleju w zależności od upodobań (mogą być bardziej miękkie lub z chrupiącą skórką).

Kotlety można podawać z różnymi surówkami i ryżem, bądź z ziemniakami.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: