Sernik z tofu

Składniki na małą tortowniczkę średnicy ca 17 cm.

2 kostki tofu

¼ lub 1/3 szklanki cukru lub słód w jasnym kolorze np. kukurydziany.

cukier waniliowy lub olejek waniliowy

1 łyżka mąki kukurydzianej

połówka brzoskwini (może być z puszki)

Tofu wstępnie rozdrobnić np. widelcem lub w dłoni ( świetny sposób na dodanie pozytywnej energii do sernika J)

Wsypać cukier lub wlać słód i blenderem na wolniejszych obrotach wymieszać tofu tak, by miało gładką konsystencję.

Jeśli nie masz blendera, można zmielić tofu w maszynce do mielenia.

Brzoskwinię kroimy w kostkę, a następnie łyżką mieszamy z serkiem tofu.

Wcześniej możemy przygotować kruchy spodzik, podpiec go, a następnie wyłożyć serek tofu na ciasto i włożyć do piekarnika 180’ na ok. 40 min.

Tofu nie musi się upiec, tylko raczej podsuszyć i przyrumienić.

Sernik smakuje wybornie !

Reklamy

One response to this post.

  1. Uwielbiam tofu i uwielbiam ciasta, ale ciasto z tofu? Będę musiał spróbować 😀

    Odpowiedz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: