Sejtanowe kotlety

Jeśli twój umysł przywiązany jest do tradycyjnych widoków ma talerzu, przygotuj sejtanowe kotlety.

Najłatwiej jest kupić glutenowy proszek w sklepie

wegańskim, gdyż płukanie ciasta jest dość czasochłonne.

Do glutenowego proszku dolewasz ocieplą wodę i formujesz dłonią kulkę sejtanową, która praktycznie robi się sama. Ładnie odkleja się od naczynia i stanowi zwarty kawałek ciasta.

Gotuj ciasto 10 min w wodzie lub 20 min na parze.

Z ugotowanej kulki trzeba ukroić dość cienkie plasterki sejtanu, następnie panierować je np. w mące grochowej i bułce.

Mąkę grochową mieszamy z wodą, zanurzamy kotlecik a następnie otaczamy w tartej bułce i smażymy na gorącym oleju, aż będzie rumiany.

Tradycyjny obiad może wyglądać jak niżej:

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: