Kruche rogaliki z konfiturą z róży

Ciasto

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej graham

1/2 szklanki mąki kukurydzianej

1/3 szklanki oleju

2 łyżki margaryny wegańskiej, np. Provamel

10 g proszku do pieczenia

mleko ryżowe (ok. pół szklanki)

konfitura z róży

Suche składniki wymieszać. Następnie dodać olej i margarynę wegańską, wymieszać. Dodawać po niewielkiej ilości mleka ryżowego, tak, by wyrobione ciasto miało elastyczną konsystencję, łatwą do wałkowania.

Ciasto rozwałkować na placek grubości ok. 6-8 mm. Wykrawać podłużne trójkąty. Następnie na trójkąty kładziemy konfiturę z róży i zwijamy formując rogaliki. Pieczemy w temperaturze ok 180 -200 st. C przez ok. 15 min.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: