Wegańskie kotlety z grochu

Składniki:

  • 2 filiżanki suszonego, żółtego grochu
  • 1 filiżanka mąki
  • 4 pieczarki
  • Cebula
  • Natka pietruszki
  • Olej
  • Przyprawy-sól, pieprz, majeranek, papryka.

Sposób przygotowania:

  • Zamoczyć na noc groch i ugotować. Przelać go do durszlaka, odciskając delikatnie nadmiar wody.
  • Dodać mąkę i wyrabiać ciasto.
  • Dodać poszatkowane pieczarki, cebulę, natkę pietruszki oraz przyprawy.
  • Wszystko razem wymieszać.
  • Formować małe kulki, z których następnie tworzymy kotleciki.
  • Wkładać na rozgrzany olej na patelni.
  • Smażyć z obu stron.

Jeśli masa jest zbyt mokra można dodać trochę więcej mąki. Może być mąka razowa.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: