Ciasto jabłkowe z cynamonem

SKŁADNIKI

5 jabłek średnich

pół szklanki startej marchewki

pół szklanki orzechów włoskich

garść płatków migdałowych

pół szklanki rodzynek (można bakalie zamieniać, ale orzechy włoskie muszą być)

1 cytryna

pół szklanki cukru

2 szklanki mąki krupczatki

3 łyżeczki proszku do pieczenia

pół szklanki oliwy z oliwek.

Sposób przygotowania:

Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać do nich startą marchewkę, cukier, sok z cytryny, orzechy, rodzynki i migdały, czy inne bakalie i wszystko wymieszać. Zostawić, aż jabłka puszczą sok na ok. 20min. Następnie dolać oliwę i wymieszać, a na koniec mąkę krupczatkę z wymieszanym proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie razem wymieszać. Piec ok. 45 – 60 minut.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: