Wegańska fasolka po bretońsku

Składniki:

3 cebule

fasola „piękny Jaś” – pół paczki, namoczona na 12 godzin

przyprawy

koncentrat pomidorowy

2 łyżki mąki

2 łyżki śmietanki sojowej (lub mleka sojowego lub ryżowego lub orkiszowego)

Sposób przygotowania:

Usmażyć cebulę na złoty kolor, a w garnku z wodą i jarzynką ugotować do miękkości fasolę. Następnie dodać do fasoli cebulę, koncentrat pomidorowy, przyprawić solą pieprzem, czosnkiem, oregano i bazylią, i chwilę jeszcze pogotować, a na koniec zagęścić dwiema łyżkami mąki z dwiema łyżkami śmietanki sojowej.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: