Talarki bez miarki

Składniki na około 15 małych kotlecików:

5 kotletów sojowych

kostka tofu 300g

płaska łyżka mąki ziemniaczanej

płaska łyżka mąki pszennej

sól, pieprz, mielony kminek

Kotlety sojowe moczymy w gorącej wodzie lub bulionie aż będą miękkie.

Dokładnie odciskamy. Rozdrabniamy je następnie drobno w malakserze lub po prostu siekając nożem. Ręką ugniatamy tofu wraz z rozdrobnionymi kotletami, dodajemy obie mąki i przyprawy, i dalej wszystko razem ugniatamy. Formujemy małe ‘talarki’ i smażymy z obu stron na piękny kolor.

Dodając do masy smażoną cebulkę, grzyby, koperek lub zieloną pietruszkę, paprykę mieloną czy inne dodatki otrzymujemy kotlety o różnym smaku.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: