Naleśniki z tofu i truskawkami


*Składniki do nadzienia:

1 lub 2 kostki tofu (w zależności, ile naleśników usmażymy)

cukier waniliowy ( może być olejek do ciasta)

Cukier lub fruktoza lub słód do smaku

truskawki świeże lub mrożone

*Składniki do placków naleśnikowych:

mąka

woda + mleko sojowe lub kokosowe

szczypta soli

Lączymy mąkę , wodę , mleko sojowe, sól. Mieszamy dokładnie aż otrzymamy konsystencję śmietany.

Smażymy naleśniki na małej ilości oliwy.

Rozdrabniamy tofu, dosypujemy cukier lub słód, cukier waliniliowy do smaku i wszystko mieszamy blenderem na niskich obrotach na masę.

Masę z tofu wkładamy do naleśnika i lekko podsmażamy.

Truskawki podgrzewamy lekko w garnku wraz z cukrem i wanilią żeby puściły sok, a następnie polewamy naleśniki.

pycha !! J


Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: