Zielono mi- danie jednogarnkowe na wiosnę

5-6 młodych ziemniaków

bukiet brokułów

1/2 opakowania wędzonego tofu

świeży szczypiorek

sól, pieprz cytrynowy, curry mild

Ziemniaki gotujemy w wodzie,

brokuły dzielimy na małe bukieciki i też gotujemy, w osobnym garnku ok. 15 minut, pod przykryciem w niewielkiej ilości wody z solą.

Kiedy ziemniaki są już miękkie, wylewamy wodę i dzielimy każdy na 4 części. Do ziemniaków wrzucamy ugotowane brokuły, solimy, dodajemy świeżo zmielony pieprz, szybko i energicznie mieszamy, na końcu dodajemy tofu, jeszcze raz potrząsamy, dzielimy na porcje i każdy obficie posypujemy świeżutkim szczypiorkiem.

Doskonale smakuje z ogórkami kiszonymi lub małosolnymi.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: