Tofucznica

Składniki:

1 kostka tofu

1/2 cebuli

sól, pieprz

świeżutki szczypiorek

oliwa do smażenia

ew. kurkuma*

Na patelni podgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy pokrojona cebulę, chwilkę smażymy, dodajemy tofu, smażymy, jednocześnie dokładnie rozdrabniamy je widelcem, wsypujemy sól, pieprz, kiedy wszystko jest już ładnie podsmażone, posypujemy świeżym szczypiorkiem.

* jeżeli chcemy uzyskać żółciutki kolor i lekko „jajeczny” smak

dodajemy szczyptę kurkumy

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: