Jabłka w cieście a’la racuszki

 

 

Składniki:

200 g mąki białej

50 g mąki kukurydzianej

100 ml wody najlepiej naturalnie gazowanej

100 ml śmietanki sojowej

cukier waniliowy

300 g obranych i pokrojonych jabłek

oliwa do smażenia

i cukier puder do posypania

(porcja na 3 osoby)

Sposób wykonania:

Połączyć mikserem wodę, mąkę i śmietankę sojową, dodać szczyptę soli, cukier waniliowy i do gęstej masy dodać pokrojone w plasterki jabłka i wymieszać łyżką. Nabierać łyżką ciasto z jabłkami i smażyć na tłuszczu, nie głębokim, ale żeby był pływający. Usmażyć po dwóch stronach. Po wyjęciu, posypać cukrem.

 

Smacznego!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: