Tofu w pomidorkach

Tofu kroimy na niezbyt duże prostokąty. 1 łyżkę bulionu wege w proszku rozpuszczamy w ½ szklanki wody i wlewany na patelnię. Doprowadzamy do wrzenia i dorzucamy tofu. Zmniejszamy ogień i pozwalamy, by tofu lekko się dusiło, aż wchłonie cały bulion. W międzyczasie przewracamy tofu na drugą stronę. Gdy już z bulion nic nie zostanie, wlewamy olej i obsmażamy tufu z obu stron. Na koniec dodajemy 1 szklankę przecieru pomidorowego bio, szczyptę bazylii, pieprz i sól do smaku, i jeszcze chwilkę dusimy.

Wierzch można posypać prażonymi nasionami słonecznika.

To bardzo proste i szybkie danie doskonale smakuje z brązowym ryżem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: