Wegański pasztet z pestek dyni:

Składniki :

2 szklanki pestek dyni

2 szklanki gorącej wody

2 bułki grahamki

2 łyżki oleju

2 łyżki mąki kukurydzianej (wtedy będzie bardziej spójny)

sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki (sporo), inne przyprawy w/g uznania np. gałka muszkatowa.

Wykonanie:

Pestki dyni zmielić w młynku do kawy, zalać szklanką gorącej wody, bułki namoczyć w drugiej szklance gorącej wody, po 10 min. odcisnąć bułkę, trochę rozdrobnić i połączyć wszystkie składniki. Pestki dyni można pomieszać z ziarnem słonecznika. Przy mieszaniu pomocny jest blender na niskich obrotach.

Piec w 170   C około 30 min.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: