Parówki sojowe w cieście francuskim

Nadzienie może być różne, np. pieczarki i wtedy będą to paszteciki do barszczyku, parówki sojowe, albo owoce i wtedy mogą służyć za ciastka. Ciasto francuskie to ciasto zrobione jak na makaron lub pierogi (mąka i woda) + łyżeczka octu, zmrożone i zwałkowane następnie z margaryną roślinną i znów zmrożone i znów zwałkowane i zmrożone i rozwałkowane na cienki placek. Ja kupuję gotowe ciasto francuskie zwinięte w rulon w pergaminie, rozwijam, tnę na części i zawijam w ruloniki lub koperty to, co służy mi za farsz. Taki sposób jest bardzo szybki na zrobienie poczęstunku dla niespodziewanych gości. W składzie jest napisane tłuszcz roślinny. Jeśli ktoś woli, to dla pewności może zrobić sobie ciasto sam, ale jest trochę czasochłonne.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: