Wspaniała czekolada daktylowa (bez cukru)

SKŁADNIKI

200 g orzechów nerkowców

200 g wypestkowanych suszonych daktyli

2 łyżki kakao (najchętniej surowe)

2 łyżki oleju kokosowego

100 g migdałów

50 g suszonych owoców goji lub suszonych czarnych jagód

100 g kruszonego ziarna kakaowego nibs (najlepiej surowego)

Orzechy nerkowce, zamoczone na najmniej 1 godzinę i odsączone, zmiksować z daktylami, sproszkowanym kakao i olejem kokosowym. Kiedy masa będzie gładka, dodać kruszone ziarna kakao, suszone owoce goji lub jagody i posiekane migdały. Wymieszać. Wyłożyć ciasto na niedużą blachę, pokrytą papierem do pieczenia , wyrównać i wstawić do lodówki, by stężało.

 

 

Reklamy

One response to this post.

  1. To musi być pyyyyyszne!

    Odpowiedz

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: