Wegańskie kotleciki z kaszy jaglanej i tempeh

Bardzo proste danie do przygotowania na szybko.

Składniki:

ugotowana kasza jaglana

tempeh,

dowolne warzywa (może być drobno pokrojona papryka, dynia, podsmażone pieczarki),

sos sojowy

olej

mogą być zioła lub pieprz do smaku (zależnie od upodobań)

kapary w soli morskiej (niekoniecznie)

Proporcje nie mają większego znaczenia. Ważne jest dokładne wymieszanie składników i usmażenie na złotobrązowy kolor.

Jeśli z poprzedniego dnia została nam ugotowana kasza jaglana (ok 2 szklanek), możemy dodać do niej połowę pokruszonego tempehu i trochę kaparów w soli morskiej, sos sojowy do smaku. Całość dobrze wymieszać, uformować kotleciki i smażyć na oleju.

Pyszna przekąska, ale też może stanowić składnik głównego dania obiadowego.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: