Wegańska jajecznica

Składniki

1 opakowanie tofu

pół zielonej cukinii

pół żółtej cukinii

kawałeczek białej kapusty

czerwona słodka papryka ze słoiczka

olej

sos sojowy

pieprz, mielony kmin, kurkuma

Sposób przygotowania:

Pokroić cukinie na wąskie paski, drobno pokroić kapustę, pokroić paprykę, wszystko wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć.

Rozgnieść widelcem tofu. Kiedy warzywa się podsmażą, wrzucić tofu i wymieszać. Dodać pieprz i kmin. Wymieszać, dodać sos sojowy i dalej smażyć. Dodać kurkumę (tak, aby otrzymać ładny żółtawy kolor, ale nie za dużo) i jeszcze przez chwilę smażyć.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: