Szybkie danie z czerwonej soczewicy

Składniki:

  • Czerwona soczewica
  • Słonecznik
  • Olej, sos sojowy
  • Przyprawy- sól, pieprz, majeranek

Sposób przygotowania:

  • Soczewicę zalać gorącą, przegotowaną wodą, np. filiżanka soczewicy na 2 filiżanki wody. Dodać 2 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki oleju. Gotować pod przykryciem, aż będzie miękka, około 15- 20 minut.
  • Dodać przyprawy i wymieszać.
  • Na rozgrzaną patelnię wrzucić garść łuskanych ziaren słonecznika i lekko podprażyć, mieszając.
  • Posypać soczewicę prażonym słonecznikiem.

Podawać np. z surówką z kapusty kiszonej.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: