Zielone masełko wegańskie

Składniki:

  • Awokado
  • Oliwa z oliwek (z pierwszego tłoczenia)
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Natka pietruszki
  • Ziarna słonecznika lub sezamu

 

Sposób przygotowania:

  • Awokado obrać ze skórki, przeciąć wzdłuż, wyciągnąć pestkę i rozgnieść widelcem. 
  • Dodać łyżeczkę oliwy z oliwek, pół łyżeczki soku z cytryny i szczyptę soli. 
  • Do wymieszanie na jednolitą masę można użyć ręcznego blendera. 
  • Posmarować chleb tym zielonym wegańskim masełkiem. Można udekorować go natką pietruszki lub prażonymi ziarnami słonecznika i sezamu.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: