Wegański krem cytrynowo – kakaowy super słodki

 

 

Składniki:

2 niepełne szklanki cukru pudru

3 łyżki wegańskiej margaryny

2 łyżki soku ze świeżej cytryny

1 łyżka naturalnego ekstraktu waniliowego w płynie 

1 łyżka śmietany wegańskiej

4 łyżeczki kakao

Najpierw powoli wymieszać cukier z margaryną (o temperaturze pokojowej), po czym dodać resztę składników, wymieszać powoli najpierw łyżką, a potem z pomocą miksera, na jednolitą masę.

Krem jest wyjątkowo słodki i najlepiej podawać go z owocami, np. truskawkami.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: