Wegański przysmaczek

Składniki:

  • 2 banany
  • 1 łyżka kakao
  • 10 migdałów
  • Mleko kokosowe

Sposób przygotowania:

  • Zamoczyć na noc migdały w zimnej wodzie, a następnego dnia obrać je ze skórki.
  • Włożyć do blendera i wlać ¼ szklanki mleka kokosowego (jeśli jest zbyt gęste, to rozcieńczyć je wodą, ale zachować objętość ¼ szklanki).
  • Następnie wrzucić pokrojone i obrane ze skórki 2 banany i łyżkę kakao.
  • Zmiksować wszystko na jednolitą masę.
  • Włożyć do salaterki. Można zjeść od razu lub zimne (z lodówki).

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: