Sałatka owocowa

Składniki:

4 kiwi (chętnie zielone z żółtymi)

1 kwaśne jabłko

2 banany

15-20 owoców winogron mieszanych kolorystycznie i przekrojonych na pół

1 czerwona pomarańcza

4 łyżki cukru trzcinowego + 1 łyżeczka wody

sok z 1 limki

orzechy włoskie do posypania

Sposób przygotowania:

Wszystkie owoce pokroić w kostkę – oprócz winogron, które dzielimy na pół.

Wycisnąć owoc limki na pokrojone owoce. Posypać orzechami.

Podawać w miseczkach , w których polewamy owoce roztopionym na lekkim ogniu cukrem z wodą.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: