Wegańska pasta z cieciorki

Składniki:

  • Puszka cieciorki 500 g
  • Musztarda
  • Oliwki
  • Słonecznik
  • Olej
  • Przyprawy-sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  • Odsączyć cieciorkę z puszki, wsypując zawartość do cedzaka (lub ugotować suchą cieciorkę podobnie jak fasolę).
  • Zmiksować cieciorkę ręcznym blenderem lub ugnieść drewnianą łyżką, żeby powstała jednolita masa, w trakcie dodać 6 łyżek oleju.
  • Dodać drobno pokrojone oliwki, 2 łyżeczki musztardy, sól, pieprz.
  • Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Można także uprażyć na suchej patelni 3 łyżki sezamu lub słonecznika, zemleć i wymieszać z masą z cieciorki.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: