Wegańska jajecznica z pieczarkami

Nastepna wersja jajecznicy z tofu:

(porcja dla 4 osób)

Składniki:

¼ kg pieczarek

2 kostki tofu

oliwa

przprawy: sól, pieprz, kurkuma, jarzynka

Przygotowanie:

Rozdrabniamy tofu na miazgę widelcem, nastepnie myjemy i kroimy pieczarki. Przysmażamy na oleju pieczarki, żeby się zarumieniły, dorzucamy przyprawy (kurkuma nada potrawie kolor żółty, wrzucamy rozdrobnione tofu i mieszamy. Smażymy jeszcze kilka minut, aby tofu się przyrumieniło. Można jeść na ciepło lub jako pastę do chleba na zimno.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: