Wegański makaron z warzywami korzennymi

Składniki (2 porcje)

1 marchew

1/4 średniego selera

1 korzeń pietruszki

1 cebula

oliwa

1 pomidor (dojrzały)

0,5 łyżeczki estragonu

1 łyżeczka mąki

sól, pieprz

100 ml mleka sojowego lub ryżowego

Sposób przygotowania:

Obrać warzywa i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w plastry. Następnie wszystkie warzywa podsmażyć na oliwie. Dołożyć pokrojonego drobno pomidora oraz doprawić solą, pieprzem, estragonem. Posypać całość mąką i zalać mlekiem, podgrzewać jeszcze parę chwil.

Podawać z makaronem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: