Wegańskie risotto

Składniki: (4 porcje)

2 cebule

1-2 ząbki czosnku

6 pieczarek

1 mała cukinia

2 papryki w rożnych kolorach

4 lyżki oliwy

½ szklanki ryżu podłużnego

300 ml warzywnego bulionu

0,5 puszki całych pomidorów

sol, pieprz, zielona pietruszka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pieczarki i cukinie pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z ziaren o pokroić w paski.

Następnie podgrzać oliwę i wrzucić wszystkie warzywa oprócz pomidorów.

Podsmażać na małym ogniu ca 5 minut. Dorzucić surowy ryż oraz wlać bulion. Gotować na małym ogniu 20-25 minut. Na sam koniec dołożyć pokrojone w kostkę pomidory i gotować dalsze 5 minut.

Dodać pieprz, sól i posiekaną pietruszkę.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: