Pieczarki marynowane

SKŁADNIKI:

60 ml octu 12 procentowego

pół szklanki oleju rzepakowego

3 ząbki czosnku drobno pokrojonego

1 łyżeczka soli

2 łyżeczki cukru

3 listki laurowe

500 g pieczarek umytych, osuszonych, podzielonych na 4 części

Wymieszać wszystkie składniki w garnku, wrzucić pieczarki i mieszając ,cały czas podgrzewać, aż do momentu zagotowania, po czym natychmiast zdjąć z pieca. Ostudzić, wlać zawartość do słoika, zamknąć słoik i wstawić do lodówki.

Może stać w lodowce do 3 miesięcy.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: