Wegański tempeh z pieczarkami i dynią

Składniki:

dynia hokkaido,

20 dag pieczarek,

groszek zielony bio,

tempeh – pół kostki, ewentualnie tofu wędzone lub marynowane.

Do garnka wlać szklankę wody, zagotować, dodać dynię pokrojoną w kostkę, przykryć, dusić do miękkości, ok. 15 min. Dodać podsmażone pieczarki, groszek i tempeh pokrojony w kostkę. Wszystko dusić jeszcze ok. 5 min. Całość przyprawić sosem sojowym, pieprzem ziołowym. można podawać z ryżem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: