Wegańska kasza gryczana z grzybami, posypana skwarkami z proteiny sojowej

Składniki:

Kasza gryczana

Grzyby, mogą być suszone lub pieczarki

Cebula

Proteina sojowa drobna(do nabycia w supermarketach lub sklepach ze zdrową żywnością)

Olej, może być oliwa z oliwek

Przyprawy do smaku- sól, pieprz, majeranek.

Sposób przygotowania:

Ugotować kaszę gryczaną- 1 filiżanka na dwie filiżanki wody. Dodajemy pół filiżanki drobnej proteiny sojowej (żeby było szybciej, zawartość garnka zalewamy wrzącą, przegotowaną wodą). Dodajemy sól do smaku. Gotujemy, aż kasza będzie miękka.

Kroimy pieczarki na małe kawałki i szatkujemy cebulę. Rozgrzewamy patelnię na ogniu i wlewamy oliwę. Wrzucamy przygotowane pieczarki i cebulkę. Dodajemy przyprawy – sól, pieprz, majeranek do smaku.

Przygotowujemy skwarki do kaszy – na rozgrzany olej na patelni wsypujemy mniej niż pół filiżanki drobnej proteiny sojowej. Smażąc ją delikatnie mieszamy, aż lekko się zarumieni.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: