Wegańskie placuszki z jabłkami

2-3 jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Dodać ok. 1/2 szklanki wody lub mleka sojowego, ok.1 szklanki mąki i odrobinę świeżych wymieszanych z ciepłą wodą drożdży.

Wszystko wymieszać, by powstało dość gęste, ale lejące się ciasto. Placki wykładać łyżką na patelnie z rozgrzanym olejem i smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Można podawać z syropem daktylowym lub z dżemem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: