Wegański bigos II

Składniki

1 kilogram kiszonej kapusty

5 dkg suszonych grzybów
8-10 suszonych śliwek
4-5 .liści laurowych
7-8 szt. ziela angielskiego i 2-3 całe ziarenka pieprzu
2-3 cebule
2 l oliwy i wegańska przyprawa typu jarzynka do smaku

paczka kotletów sojowych

1. Kapustę gotować, dodając oliwę, ziele angielskie, liście laurowe, pokrojoną cebulę. Jak będzie miękka, dodać namoczone i pokrojone śliwki i grzyby.

2. Kotlety sojowe namoczyć w zimnej wodzie, oprószyć jarzynką, pieprzem i pokropić sosem sojowym. Można dodać czosnek. Odstawić na pół godz., następnie podsmażyć i połączyć z ugotowaną kapustą.
3. Na końcu, bigos przyprawić do smaku pieprzem, solą i papryką.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: