Wegańskie czipsy

2 szklanki mąki

1 szklanka płatków owsianych lub mąki razowej

2 łyżki soli

szczypta pieprzu

1 łyżka kolendry

2 łyżki oleju

1 łyżeczka sody

pół łyżeczki kminku

Zmieszać, dolewać wody i gnieść, żeby zrobiła sie kluska jak na makaron. Urywać małe kawałki, formować grube paluchy i smażyć w głębokim tłuszczu. Można jeśc na zimno lub jako dodatek do czerwonego barszczyku, Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: