Wegańska ryba w zalewie octowej

kotlety suche sojowe (proteina niemodyfikowana) namoczyć we wrzątku lub chwilę gotować we wrzątku z sosem sojowym, następnie odcedzić, posypąć jarzynką i usmażyć na oleju jak kotlety.

Zrobić zalewę octową z octu ryżowego lub jabłkowego: 2 łyżki oliwy, 1/2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka majeranku, ząbek czosnku, gorczyca, listek laurowy, ocet i woda w proporcjach, które lubimy – trzeba spróbować, czy dosyć kwaśne (zależy to też od rodzaju octu).

Na koniec zalać usmażone kotlety tą zalewą w słoiku i na 3 dni zostawić, żeby się zrobiła marynata. Pycha! Życzę smacznego.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: